Unionen Förmåner

Unionen ger en rad förmåner. En del av dessa förmåner hos Unionen är:

Lönestatistik
Ska du ha lönesamtal på jobbet? Unionens marknadslöner är efterfrågade och tillsammans med kvalificerad lönerådgivning får du en bra grund för att lyfta fram dina argument i lönesamtalet. Unionens kollektivavtal innehåller nästan alltid en garanterad rätt till löneökning så att löneförhandlingarna på din arbetsplats inte behöver börja på noll.

Karriärcoachning
När det är dags för dig att ta nästa steg i arbetslivet bokar du en tid med en coach från Unionen för att diskutera vart du vill härnäst. På UNIONENS HEMSIDA finns också interaktiva verktyg som hjälper dig hitta dina drivkrafter och kartlägga dina kompetensbehov.

Juridisk hjälp
Som medlem i Unionen får du juridisk rådgivning. Unionen kan dina rättigheter och är proffs på paragrafer och kan ge dig snabba och kompetenta svar på dina vardagliga frågor. När en konflikt inte går att lösa genom förhandlingar kan du som medlem få juridisk hjälp att driva ditt ärende i domstol.

CV-Tjänster
Hos Unionen kan du få hjälp att utforma träffsäkra ansökningshandlingar, som Unionens cv-granskare tar en sista titt på och kommenterar för att göra dem ännu bättre. När du är nöjd lägger du ut dem i Unionens cv-bank där rekryterare över hela landet letar kandidater till lediga tjänster.

Försäkringar
Du blir automatiskt försäkrad hos Förenade Liv som ny Unionen-medlem i tre månader. Du omfattas då av Olycksfallsförsäkring, Sjuk- och diagnosförsäkring och Livförsäkring. Efter tre månader kan du själv välja att köpa fortsatt försäkring om du vill. Den är inte obligatorisk. Unionen har också förhandlat fram bra rabatter på hem-/villaförsäkring och bilförsäkring hos If.

Rabatter och erbjudanden
Unionen har över en halv miljon medlemmar och har därför kunnat förhandla fram förmånliga rabatter och erbjudanden. Du får medlemspris på alltifrån utbildningar, banktjänster och resor till tidningsprenumerationer, el och telefoni.