Gå med i facket

Funderar du på att gå med i facket?

Dags att gå med i facket! Det finns en del frågor att ställa. Är det värt? Ja, det tycker vi. Det är som att ha vilken försäkring som helst. Om du drabbas och behöver hjälp är det viktigt att du är rätt försäkrad. Och vad är väl viktigare än ditt jobb när det gäller försäkring?

Genom att gå med i facket kan du helförsäkra din inkomst. Från den 1 januari 2012 ingår en ännu bättre inkomstförsäkring i medlemskapet hos facket Unionen. Med höjt tak för ersättning upp till 60 000 kronor i månaden i 150 dagar, cirka 7 månader. Fackförbundet Unionen höjer också taket i denfrivilliga delen så att du kan försäkra inkomsten ända upp till 150 000 kronor i 200 dagar, cirka 9 månader.

Samtidigt förbättrar Unionen facket också inkomstförsäkringen för allamed lägre inkomst. Facket Unionen slopar golvet för inträde så att du omfattas av försäkringen även om du tjänar undertaket i a-kassan på 18 700 kr idag. Det ökar chansen att du kan få ersättning om du en dag skulle bli arbetslös och då har en inkomst över A-kassa taket. Sedan tidigare har vi också kortat kvalifikationstiden för att du ska bli tryggare snabbare.

Gå med i facket och : En inkomstförsäkring utöver det vanliga som gör att du slipper klara dig på 11 000 kr från a-kassan utan kan få upp till 80 procent av hela inkomsten mellan jobben.